Mijn top tips!

Aloha! Dag schoonheid! Hoe gaat het vandaag met jou?

Met mij gaat het geweldig. Op het moment van schrijven, zit ik op Terschelling. Tussen de regenbuien en de Duplo-blokken door (sluikreclame ;p) bedenk ik me hoe ik telkens weer blij word van de geweldige dingen die ik nu met je ga delen!

Het zijn lichamelijke, muziekige en niet-muziekige tips. Ik ben benieuwd hoe jij ze ervaart.

Floortje Thieleman Taalnerd

Klaar voor? Hier zijn ze! Tadaaaa...

Voelen..

Voel je voeten op de grond.
Neem er even de tijd voor.
Waar zit je ademhaling? Gewoon waarnemen, niet veranderen.
Adem uit terwijl je gaat zitten. 
Adem in terwijl je opstaat. Doe dit op het ritme van je ademhaling.
Herhaal een aantal keer en stop wanneer je weer zit.
Voel jezelf ademhalen. Voel je voeten. Blijf nog even zitten. Neem de tijd en voel waar je nu behoefte aan hebt.

Huppel!
Huppel in je woonkamer, in een drukke straat, in een bos of park, in de trein.
Een kind dat blij is, dat enthousiast is, gaat huppelen. Er huppelt iets vanbinnen, dus ze gaan met hun hele lijf huppelen.
Waarom zou je enkel glimlachen wanneer je blij of enthousiast bent? Huppel! En voel je je belachelijk? Prima. Maar huppel!
Tuurlijk, soms heb ik een grrrmbl-bui en heb ik even zin in heel wat anders of in helemaal niks. En tuurlijk kan ik daar van balen.
Maar dat is meteen mijn volgende tip: Baalstemming? Ook prima. Ik heb gisterenavond al een paar keer alle woede uit mijn lijf gefietst, gestampt, gebokst en luidop ge-grrrrrrd! Wat kan dat lekker zijn! Er uit laten wat er uit wil. Hoera! Brr! Grrrr! Of heel wat anders.
Laat je inspireren door citaten. Lees mijn favoriete citaten hier

Zet jouw! Muziek! op!
Of het nu muziek is van twee dagen, maanden, jaren of twee eeuwen geleden. Ik ben in de jaren 80 geboren en kan ontzettend lachen om Barbie Girl van Aqua, de Spice Girls (mijn kamer hing VOL posters van hen) maar ik word ook helemaal blij van Zaz, Fleetwood Mac, Johnny Cash, Einaudi, Mumford en Sons, etc etc etc.

Muziek kan je zoooo hoera doen voelen. Blij, geraakt, ontspannen, enthousiast etc etc etc. Zing ook lekker mee! Met die tekst, gitaar, piano, drum etc.

Tuurlijk, soms heb je een grrrmbl-bui en heb je even zin in heel wat anders of in helemaal niks. En tuurlijk kun je daar van balen. Ladieda leuk is natuurlijk fijn.

Dat is meteen mijn volgende tip: Baalstemming? Ook prima. Ik heb hier gisterenavond al een paar keer alle woede uit mijn lijf gefietst, gestampt, gebokst en luidop ge-grrrrrrd! Oooooh, dat kan lekker zijn! Er uit laten wat er uit wil. Hoera! Brr! Grrrr! Of heel wat anders.

DANS!!!!!!!! En dan gaat het niet om ritme, dan gaat het niet om stijlvol, dan gaat het om er lekker van genieten en je lijf vrijuit laten bewegen.
Een kind doet het als vanzelf wanneer ie blij is. Net als huppelen..

Giving doesn’t mean that we don’t ask for help. Giving means that we ask for help so that we can better give to others.
– Simon Sinek –

To go fast, go alone. To go far, go together.
– Afrikaans gezegde –

Waar word jij blij van? Wat zijn jouw tips? Mail naar floortje@laat-je-horen.nl. Ik probeer ze graag uit!

Kennismakingssessie

Meer tips en inspiratie? Kom een keer kennismaken. Geef je op voor een spotgoedkope individuele sessie van 1 uur en ervaar hoe het is om alles er uit te laten!

Groetjes van Floortje

LAAT JE HOREN

Oef
spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!

Cookies, je weet wel, van die onzichtbare dingen die je niet kan eten! Deze website gebruikt ze ook om je nog beter van dienst te zijn. Ga je voor een optimaal werkende website klik dan op accepteren. Veel leesplezier!

Bedankt voor het inschrijven voor mijn tips!
Je ontvangt deze vanaf nu iedere 2 weken in je mailbox.

Wil je ze niet meer ontvangen, stuur me dan gewoon een mailtje!