blog 'jou zijn'

Lied on repeat

Ik lig in de bank, laptop op schoot, been wat in de lucht. M’n enkel nog herstellende van een breuk en ik dus nog iets meer horizontaal levend dan anders. Op de achtergrond staat muziek op. Een lied dat een andere keer misschien gewoon aan me voorbij gaat, trekt nu mijn aandacht. Het doet me glimlachen en zet me aan het bloggen.

‘Ik wou juist dat ik jou was’

Welk lied? Dit keer is het ‘Ik wou dat ik jou was’, van Veldhuis & Kemper. De volgende tekst komt naar voren: ‘Maar ik wou juist dat ik jou was. Gewoon een dag niet mezelf was. Dat ik alles was wat jij was. En jij was dan wie ik was. En wij dan nog steeds wij was. En ik een dagje vrij was’.
Ik glimlach: even niet jezelf zijn, even zijn wie die ander is, even vrij zijn van jezelf…

Heel af en toe?

Hmm.. Hoe lekker zou dat af en toe zijn? Héél af en toe? Onhandige gedachten uit de weg. Wat beter zijn in ontspannen. Of juist in dat of dat doen. Of die of die of die ontmoeten. Of…
Je snapt het plaatje wel: enzovoort.
Maar hoe vrij zijn van mezelf is dat écht? Want dat zijn toch juist he-le-maal Floorwensen? Ik kies dan toch dat ik dat of dat wil zijn? Best goede ideeën wel hoor van Floortje. Ze weet dat het goed is om lekker ontspannen te zijn. Of om dit of dat. En het kan leuk zijn om er naar te verlangen. Op mijn lijstje zoals ik het nu vandaag bedenk, wou ik dat ik die mees daar was, die zo heerlijk lijkt te vliegen. En dat ik die boom was, waar nu een flinke wind tegenaan zit te masseren. En dat ik die operazangeres was, die door haar volle zaal wordt toegejuicht. En die rondreizende – ga zo maar door.

Maar!

Maar! Eigenlijk vind ik het heerlijk om Floortje te zijn! Met een kind dat gespeeld gaat ‘slapen’ op de bank, zodat hij door z’n mama toegedekt wordt en dat kruisje op z’n voorhoofd kan vragen dat mijn oma mij altijd gaf voor het slapengaan. En Floortje met een heerlijk vak waarbij mensen zich laten horen met alle gêne, nieuwsgierigheid, enthousiasme, spanning, oordeel, enzovoort. Mensen die zich bij élk humeur laten horen. Heerlijk! En Floortje die nog een vak heeft, omdat ze er óók zo van geniet: tekstbewerking en schrijven. En ik hou zelfs van Floortje die moeite heeft met ontspannen. Want ik leer. Heerlijk is het om dan trots te zijn op mezelf. Want: hey, dat kon ik gisteren toch niet? Enzovoort.

Jij?

Jij?En jij? Waarom wil jij even vrij zijn? En waarom toch jij zijn? Ik ben heel benieuwd.. Hou een glimlach-/nurkpauze, bedenk jouw vijf ja-hoera’s-dit-ben-ik en jouw vijf stuks van o-daarom-wou-ik-dat-ik-jou-of-jou-was. Veel verzinplezier! Ik ben best nieuwsgierig…

Zo. En nu, na de vijfde keer het lied van Veldhuis & Kemper te horen, gaat mijn heel diverse favoriete-liedjes-playlist weer verder. Daar is the Script. Of zal ik doorspoelen naar de Spice Girls? Ik wou dat ik weer even hun 11-jarige superfan was…

Foto Gert Altman

Floormails! Laat je inspireren met oefeningen, blogs en vragen

Deel dit artikel

Groetjes van Floortje

LAAT JE HOREN

Oef
spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!

Bedankt voor je inschrijving! Wat leuk dat je me nu gaat lezen!

Je ontvangt vanaf nu elke 2 weken een Floormail in je mailbox.

Ergens op reageren? Stuur me dan een mailtje!