Blog Met plezier de mist in gaan

Blog

Met plezier de mist in gaan

Floortje Thieleman

Floortje Thieleman

Durf jij met plezier de mist in te gaan? Of het uit te proberen? De mist in gaan zelf, daar hoef je niets voor te doen. Jij, ik, de hele mensheid, we doen het regelmatig.

Of het nu gaat om de mist in gaan met het schillen van asperges, het meezingen van dat lied waar je maar enkele woorden van kent, die voordracht geven of het beklimmen van de Mont Blanc… Er is maar 1 manier om het nooit de mist in te gaan en dat is.. onbestaande. Dus kun je er maar beter plezier in krijgen. Een pleidooi!

Passie

Ik kwam onlangs een spreuk tegen van Beethoven, waar ik echt blij van word.. ‘Een valse noot is onbelangrijk, zingen zonder passie is onvergeeflijk!’, aldus de knapperd. Het klopt zo ontzettend!

Denk aan die geweldige zangeres, die zich voluit geeft op het podium. Of de danser die vol genot salsa staat te dansen. Plaats die billenschudder naast een strak danser die pasjes telt en bijhoudt. Die laatste kan veel kundiger zijn, maar ook minder enthousiasmerend.

Serieus

Ik zie het nog voor me: basisschool, vierentwintig kinderen op het puntje van hun, allemaal een blokfluit in handen, proberend om die ene noot zuiver te spelen. De een al wat meer toegewijd dan de ander. Als je het zó deed, kreeg je een 5 op 10, deed je het zó, dan kreeg je een 10, even kort door de bocht. Ik nam het zelf heel serieus. Ik vond muziek leuk én wilde het goed doen. 
Iets later ging ik ook naar de muziekschool en volgde ik gitaarles. Het ging om noten leren en kleuterliedjes spelen. Eerst kunnen en dan spelen. Ik had er geen plezier in en ben niet lang mee doorgegaan. Jammer is dat. Dingen die je leert, vragen vaak om kukelen, toewijding, doorzettingsvermogen en inspiratie.

Leren spelen

Als je me vaker leest, dan weet je dat ik me vaak laat inspireren door een jong, volop groeiend en ontdekkend mannetje. Eentje die op dit moment volop leert te praten. Hij kletst al spelend, proeft klanken, wijst dingen aan en benoemt ze. Elke lantaarnpaal en boom mogen er aan geloven.
Wat wil ik je daar nu mee zeggen? Jonge kinderen leren al spelend. Daar mogen wij ons als volwassenen sterk door laten inspireren.
Maakt het uit dat je iets niet weet of vergeten bent, iets niet kan zoals het hoort, een valse noot zingt, in een ander ritme danst, de danspasjes niet kent, enzovoort? Het maakt echt niks uit. Dans jouw dansje op jouw manier. Je repeteert het leven niet.

Bericht delen?

Floormails!

Laat je inspireren met oefeningen, blogs en vragen

Schrijf je in!

Blog Wat is jouw ritme

Het ritme van je lichaam

Wat ik altijd even aangeef wanneer we elkaar voor het eerst ontmoeten, is dat ik epilepsie heb. Een niet al te gezellige aandoening waar ik steeds weer iets meer over leer.

Lees verder »
blog wij zijn abnormaal

Wij zijn abnormaal

Wij zijn abnormaal. Jij bent abnormaal. Waarom? Omdat je anders bent dan je zou willen.
En je vindt het niet alleen maar, je bént het ook.
Einde verhaal? Neen. Lees verder en ga even zitten. Of staan. Jouw feestje.

Lees verder »
BLOG-hellup jij me

Help jij me? (hellup!)

Je helpt jezelf door hulp te vragen. Niet aan google, maar aan een ander mens. We vinden hulp ontvangen vaak onnodig, want we kunnen het vast wel zelf. Maar wat als je het nu wel eens doet?

Lees verder »
Scroll naar top

Oef

spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!