Floortje? Floortje!

Hee, hallo! De heerlijke vrouw die je hierboven ziet stralen, ben ik. Floortje Thieleman.
Ziet stralen? Yup. Want ik ben – ! – een gelukkig mens. Even herhalen… Een gelukkig mens! Ik geniet van het leven en weet dat ik dat af en toe vergeet. Ontzettend vergeet zelfs. Om het dan vervolgens toch telkens weer te weten. Yesss!

En verder?

Ik ben een dametje van 1m62 (oké.. 1m60) met een schattig Vlaamse tongval, een breed interesseveld en een heerlijke baan als stembevrijdster én tekstschrijfster en -bewerker. Ik ben zwanger, mama van een smurfje van 2,5 jaar, van een eerder geboren en gestorven kindje én het vriendinnetje (want na 16 jaar relatie nog steeds niet getrouwd) van een heerlijke man, de vader van mijn kids.

En nóg verder?

Ik was een jaar of 14, toen bleek dat er een goedaardige hersentumor in mijn bolletje zit – nog steeds – waardoor ik ook epilepsie heb. Het maakt me kwetsbaar en soms onzeker of boos. Op mijn dertigste verloor ik mijn eerste zoon. Loslaten. Doorgaan. Maar het écht niet meer weten.

Liefde

Ik weet het nog steeds niet. En dat vind ik eigenlijk wel prima. Er valt niets ‘op te lossen’. Ergens zijn het ook cadeaus. Want wat het maakt me ook wie ik ben. Een mooi mens! Krachtig, vol liefde. En de omvang van die liefde heb ik ten volle kunnen ervaren door te verliezen. Want als pijn zó groot is, dan is dat omdat de liefde enorm is. En hoe heerlijk is dat! Zó veel van een ander kunnen houden. Of van iets. Van huppelen, van een boom die bloeit, een berm vol gele bloemen,… En natuurlijk had ik dat liever op een andere manier geleerd. Maar zo loopt het niet.

Lef

En dat accepteer ik steeds meer. Hoera! Ik vind mezelf niet dat meisje met epilepsie die d’r zoon verloor. Ik ben een prachtvrouw, die verdriet, liefde, pijn, wanhoop, talent en geluk durft te uiten. Lijden is universeel, slachtofferschap optioneel.
Ik hou van het leven, van mezelf, van anderen, van mijn vak en van groen (de natuur en groene kleren). Ik laat me inspireren, inspireer anderen én heb het lef om trots te zijn op mezelf.

Dubbel lef

Die trots groeide enorm toen ik leerde om mezelf te laten zien en horen. Zingen, bewegen, spreken, schrijven. En wat brengt het veel als je dat doet in het bijzijn van anderen.
Het bracht een ommezwaai in mijn leven en het is heerlijk om dat te zien gebeuren bij anderen en het door te geven op een manier waarvan ik geniet.

Hoera!

En natuurlijk blijven sommige dingen pijn doen en die epilepsie vind ik nog regelmatig k*. Wel accepteer ik steeds meer dat het deel is van mijn leven. Zonder er aan voorbij te gaan. Ik leef een leven met hoera’s, auw’s, o jee’s en jihaa’s. Het is maar 1 keer vandaag!

Onmogelijk is maar een mening

– Paulo Coelho –

Floortje Thieleman Taalnerd
Floortje thieleman

Als je mij zou kennen dan weet je dat ik

  • Rechtuit én zachtaardig ben
  • Een zwak heb voor die zeezoutige chocolade met oranje verpakking. Oké én voor de wit/roze chocolade die knettert in je mond. Oké, én nog een aantal soorten…
  • Volgens mijn schatje een geweldige kont heb (hoera!)
  • Blij word van Bas, die al 16 jaar mijn schatje is
  • Helemaal dol ben op Siebe, onze jongste smurf
  • Opnieuw zwanger ben
  • Een echte taalnerd ben en geniet van mijn werk als eindredactrice en schrijfster voor diverse magazines en websites. Kijk voor meer info op Floorwoord...

Dit is een deel van mijn verhaal. Wie ben jij?

Kennismaken?

Vul hier je gegevens in en laat me weten wat JOU blij maakt, doet haperen, tuut maakt of wat je helemaal hoera vindt! Wat kan ik van jou leren? Ik lees het heel graag!

Groetjes van Floortje

LAAT JE HOREN

Oef
spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!

Cookies, je weet wel, van die onzichtbare dingen die je niet kan eten! Deze website gebruikt ze ook om je nog beter van dienst te zijn. Ga je voor een optimaal werkende website klik dan op accepteren. Veel leesplezier!

Bedankt voor het inschrijven voor mijn tips!
Je ontvangt deze vanaf nu iedere 2 weken in je mailbox.

Wil je ze niet meer ontvangen, stuur me dan gewoon een mailtje!