Floortje? Floortje!

Over mij

Hee, hallo! De heerlijke vrouw die je hierboven ziet stralen, ben ik. Floortje Thieleman.
Ziet stralen? Yup. Want ik ben – ! – een gelukkig mens. Even herhalen… Een gelukkig mens! Ik geniet van het leven en weet dat ik dat af en toe vergeet. Ontzettend vergeet zelfs. Om het dan vervolgens toch telkens weer te weten. Yesss!

En verder?

Ik ben een dametje van 1m62 (oké.. 1m60) met Vlaamse tongval, een flinke interesse in bewegen, muziek en woorden én ik heb een heerlijk vak waarin ik mensen begeleid om zichzelf te laten horen. Via stembevrijding en via woorden.
Ik leef nu zo’n elf jaar in Nederland en ben mama van drie smurfjes. Eentje van 3, eentje van 7 maanden en eentje dat vijf jaar geleden stierf.
Én ik ben het vriendinnetje (want na 17 jaar relatie nog steeds niet getrouwd) van een heerlijke man, de vader van mijn kids.

En nóg verder?

Ik heb al heel wat oefening gekregen in aanvaarden en doorgaan. En daar is me laten horen een héél grote hulp in geweest. Sinds mijn 14e heb ik epilepsie. Dat maakt me soms kwetsbaar, onzeker, boos of verdrietig. Leren leven mét.
Later verloor ik mijn eerste kind. Leren leven zonder. Doorgaan. Leven en het soms écht niet meer weten.

Liefde

Ik weet het nog steeds niet. En dat vind ik soms eigenlijk wel prima. Er valt niets ‘op te lossen’. Pijnlijke ervaringen zijn ergens ook cadeaus. Want het maakt me ook wie ik ben: een mooi mens! Krachtig, vol liefde.
Misschien kan ik de omvang van die liefde wel extra diep ervaren door het verlies. Want als die pijn zó groot is, dan is dat omdat die liefde enorm is! Zó veel van een ander kunnen houden. Of van iets. Van huppelen, van een boom die bloeit, een berm vol gele bloemen,… En natuurlijk had ik dat liever op een andere manier geleerd. Maar ja.

Lef

Leven is een oefening in de controle loslaten. Dat accepteer ik steeds meer. Hoera!
Dus… Met wie heb je te maken?
Met Floortje Thieleman. Een prachtvrouw, die verdriet, liefde, pijn, wanhoop, talent en geluk durft te uiten. Natuurlijk niet altijd, maar ook dat is Floor.
Ik hou van het leven, van mezelf, van anderen, van mijn vak en van groen (de natuur en groene kleren). Ik laat me inspireren, inspireer anderen én heb het lef om trots te zijn op mezelf.

Dubbel lef

Die trots groeide enorm toen ik leerde het lef te hebben om mezelf te laten zien en horen.
Ik zing, beweeg, spreek en schrijf. En wat brengt het me veel om dat te doen in het bijzijn van anderen!

Hoera

En natuurlijk blijven sommige dingen pijn doen en die epilepsie vind ik nog regelmatig k*. Het is alleen deel van mijn leven. Controle loslaten… De mensen die ik begeleid weten hoe er mee om te gaan.

Samengevat? Ik leef een leven met hoera’s, auw’s, o jee’s en jihaa’s. Het is maar 1 keer vandaag!

Onmogelijk is maar een mening

– Paulo Coelho –

floortje thieleman stembevrijding breda

Floortje Thieleman

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik

  • Rechtuit én zachtaardig ben
  • Een zwak heb voor die zeezoutige chocolade met oranje verpakking. Oké én voor de wit/roze chocolade die knettert in je mond. Oké, én nog een aantal soorten…
  • Volgens mijn schatje een geweldige kont heb (hoera!)
    (o jee, heb ik dat hier echt geschreven :o)
  • Blij word van Bas, die al 17 jaar mijn vriendje is
  • Helemaal dol ben op en door Siebe en Hanne, mijn twee smurfen
  • Een echte taalnerd ben en geniet van mijn werk als eindredactrice en schrijfster. Kijk hier voor Floorwoord...

Dit is een deel van mijn verhaal. Wie ben jij?

Gratis kennismaken

Vul hier je gegevens in en laat me weten wat JOU blij maakt, doet haperen, tuut maakt of wat je helemaal hoera vindt!
Wat kan ik van jou leren? Ik lees het heel graag!

Vul hier je gegevens in

Scroll naar top

Oef

spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!