Floortje? Floortje

Hee, hallo! De heerlijke vrouw die je hierboven ziet stralen, ben ik. Floortje Thieleman.
Ziet stralen? Yup. Want ik ben – ! – een gelukkig mens. Even herhalen… Een gelukkig mens! Ik geniet van het leven en weet dat ik dat af en toe vergeet. Ontzettend vergeet zelfs. Om het dan vervolgens toch telkens weer te weten. Yesss!

En verder?

Ik ben een dametje van 1m62 (oké.. 1m60) met Vlaamse tongval, een flinke interesse in bewegen en muziek én ik heb een heerlijk bedrijf waarin ik mensen en bedrijven begeleid om zichzelf te laten horen. Mensen leer ik zich te laten horen via stembevrijding, bedrijven via tekst.
Ik ben hoogzwanger, mama van een smurfje van 2,5 jaar, van een vier jaar geleden gestorven kindje én het vriendinnetje (want na 16 jaar relatie nog steeds niet getrouwd) van een heerlijke man, de vader van mijn kids.

En nóg verder?

Ik heb al heel wat oefening gekregen in aanvaarden en doorgaan. Sinds mijn 14e heb ik epilepsie. Dat maakt me soms kwetsbaar, onzeker, boos of verdrietig. Leren leven mét.
Later verloor ik mijn eerste kind. Leren leven zonder.
Doorgaan. Leven en het soms écht niet meer weten.

Liefde

Ik weet het nog steeds niet. En dat vind ik eigenlijk wel prima. Er valt niets ‘op te lossen’. Pijnlijke ervaringen zijn ergens ook cadeaus. Want het maakt me ook wie ik ben: een mooi mens! Krachtig, vol liefde.
En de omvang van die liefde kon ik pas ervaren door te verliezen. Want als pijn zó groot is, dan is dat omdat de liefde enorm is. En hoe heerlijk is dat! Zó veel van een ander kunnen houden. Of van iets. Van huppelen, van een boom die bloeit, een berm vol gele bloemen,… En natuurlijk had ik dat liever op een andere manier geleerd. Maar ja.

Lef

Leven is een oefening in de controle loslaten. Dat accepteer ik steeds meer. Hoera! Dus… Met wie heb je te maken?
Met Floortje Thieleman. Een prachtvrouw, die verdriet, liefde, pijn, wanhoop, talent en geluk durft te uiten. Lijden is universeel, slachtofferschap optioneel.
Ik hou van het leven, van mezelf, van anderen, van mijn vak en van groen (de natuur en groene kleren). Ik laat me inspireren, inspireer anderen én heb het lef om trots te zijn op mezelf.

Dubbel lef

Die trots groeide enorm toen ik leerde het lef te hebben om mezelf te laten zien en horen.
Ik zing, beweeg, spreek en schrijf. En wat brengt het veel nu ik dat doe in het bijzijn van anderen! En het bovendien via mijn werk ook nog eens doorgeef aan anderen!

Hoera!

En natuurlijk blijven sommige dingen pijn doen en die epilepsie vind ik nog regelmatig k*. Het is alleen deel is van mijn leven. Controle loslaten… Ook mijn klanten weten hoe er mee om te gaan.

Samengevat? Ik leef een leven met hoera’s, auw’s, o jee’s en jihaa’s. Het is maar 1 keer vandaag!

Onmogelijk is maar een mening

– Paulo Coelho –

Floortje Thieleman Taalnerd
Floortje thieleman

Als je mij zou kennen dan weet je dat ik

  • Rechtuit én zachtaardig ben
  • Een zwak heb voor die zeezoutige chocolade met oranje verpakking. Oké én voor de wit/roze chocolade die knettert in je mond. Oké, én nog een aantal soorten…
  • Volgens mijn schatje een geweldige kont heb (hoera!)
  • Blij word van Bas, die al 16 jaar mijn vriendje is
  • Helemaal dol ben op Siebe, onze jongste smurf
  • Opnieuw zwanger ben
  • Een echte taalnerd ben en geniet van mijn werk als eindredactrice en schrijfster voor diverse magazines en websites. Kijk voor meer info op Floorwoord...

Dit is een deel van mijn verhaal. Wie ben jij?

Kennismaken?

Vul hier je gegevens in en laat me weten wat JOU blij maakt, doet haperen, tuut maakt of wat je helemaal hoera vindt! Wat kan ik van jou leren? Ik lees het heel graag!

Groetjes van Floortje

LAAT JE HOREN

Oef
spannend!

Ik hoop dat jij deze maand bij 1 van de 10 gegadigden voor de gratis kennismakingssessie zit. Ik laat het je snel weten!

Bedankt voor je inschrijving! Wat leuk dat je me nu gaat lezen!

Je ontvangt vanaf nu elke 2 weken een Floormail in je mailbox.

Ergens op reageren? Stuur me dan een mailtje!